3 Wondermiddeltjes voor je was

Het product dat jij in je machine giet, bepaalt hoe jouw kleding uit de trommel komt. Pik je er het foute middel uit? Dan vervaagt de kleur van je kleren, ruikt je was chemisch en voelt de stof ruw aan. Of nog erger: je favoriete kledingstuk verrast je huid met een allergische reactie. Ben je hoogsensitief? Dan is de keuze van jouw product nog ingrijpender. Hou jouw huid, kleding en wasmachine kerngezond met deze drie trucs.

1. Zout: boezemvriend voor je machine

De grootste vijand van je wasmachine? Kalk! Door kalkaanslag werkt jouw toestel minder goed en verbruikt het meer wasmiddel en energie. Ook vermindert deze boosdoener de levensduur van je leidingen en kleding. Geef kalk geen kans en voeg een beetje zout toe aan je wasmiddel. Zout verwijdert kalksporen en je machine leeft langer.

Tip
Morste je rode wijn op je parelwitte bloes? Wees er als de kippen bij en strooi er zout op. De wijn trekt in de zoutkorrels en die lelijke vlek is ribbedebie. Droogde de vlek al op? Week je kledingstuk een nacht in een zout- of sodabad.

2. Grootmoeders geheim? Azijn!

Wierp jij al een blik op de achterkant van je wasverzachter? Ingewikkelde chemische samenstellingen vullen de bidon genadeloos op. Wijzer word je er niet van, en je gemoedsrust ben je kwijt. Maar wist je dat wasverzachter overbodig is? Zet je producten aan de kant en vervang ze simpelweg door azijn. Azijn is:

  • zacht voor je huid: je kleding voelt aan als zijde en is vrij van chemicaliën.
  • zacht voor je machine: stinkende restjes zeeppoeder verdwijnen als sneeuw voor de zon.
  • zacht voor je budget: het is goedkoop en een kanjer in al je kuiswerk.

Dit wondermiddel steelt bovendien de show als wasmiddel:

  • Het doodt achtergebleven schimmels en bacteriën en verwijdert zo nare geurtjes.
  • Het behoudt kleur en je kleding blijft stralend. Oók na die derde wasbeurt.
  • Het maakt komaf met hardnekkige vlekken.

Resultaat? Je kleding is fluweelzacht en is zuiverder dan ooit.

3. Parfum voor je kleding

Heb jij geuren waarvan je maar niet genoeg krijgt? Pimp je textiel met je favoriete aroma! Druppel wat etherische olie in het wasbakje en voeg jouw personal touch toe. Of besprenkel een oude zakdoek en gooi die samen met je was in de droogtrommel. Toe aan een andere geur? Het assortiment is gigantisch, varieer dus zoveel je wilt. Etherische olie is een plezier voor je neus én je gemoed.

Wil jij stralen in comfortabele kleding? Maak een afspraak of wip binnen op zaterdag van 10 tot 16 uur.